Haagse kickbokser Jan Kaffa zorgt voor spektakel bij debuut Glory

Kickbokser Jan Kaffa heeft zaterdagavond gezorgd voor een spektakel tijdens zijn debuut bij kickboksorganisatie Glory. De 24-jarige Hagenaar sloeg zijn tegenstander Berjan Peposhi meerdere malen naar de grond tijdens Glory 85 in het Rotterdamse Ahoy.

Vanaf het begin van de wedstrijd lukte het Kaffa zijn tegenstander uit Albanië te domineren. De Haagse vechter raakte Peposhi in de eerste ronde meerdere keren hard met zijn stoten en zette hiermee gelijk de toon. Ondanks dat het talent uit Den Haag door zijn agressieve vechtstijl een trap naar het hoofd moest incasseren, lukte het hem om te blijven domineren.

In de tweede ronde begon het spektakel pas echt toen Kaffa zijn twee jaar jongere tegenstander twee keer hard wist te raken met een ‘spinning back fist’. Peposhi raakte hierdoor flink van slag en kreeg het zwaar te verduren. De vechter uit Den Haag bleef ook hierna druk zetten en het gevecht domineren.

Tijdens de laatste ronde van het gevecht slaagde Kaffa erin om het hoofd koel te houden en de wedstrijd uit te vechten. De jury wees hem na drie rondes unaniem aan als winnaar waarna hij in de touwen klom en het uitschreeuwde van blijdschap. ‘Ik heb het van tevoren gezegd en ben gekomen om een knalpartij neer te zetten. Ik ben gefocust gebleven en heb hard gevochten. Ik wil altijd zoeken naar een knock-out en het publiek moet genieten. De tijd zal het leren, maar ik hoop dat ik snel weer de ring in kan’, vertelde hij direct na afloop trots.

Bron: https://www.omroepwest.nl/

     

30/04/2023   |   Admin