Zege behaald op Rings Gala in Amstelveen

Het was een zeer warme avond op 26 mei 2018 tijdens het Rings Kickbox gala in Amstelveen. Waarbij er 17 partijen op het programma stonden.

Alle ingrediënten voor een top avond waren aanwezig een volle zaal met enthousiast publiek, de viptafels om de ring en de deelnemers met goede zin.

Jan Kaffa moest tegen Danny Moi-Thuk-Shung en deze partij was één van de twee partijen die maar liefst 5 rondes van 3 minuten zou duren. Met deze temperatuur een ware uitputtingsslag!
De partij was op voorhand al één van de partijen waar veel mensen naar uitkeken en beide deelnemers hadden een grote aanhang aan fans mee genomen. Jan Kaffa werd als eerste omgeroepen door de spreekmeester Jeroen Post en Jan maakt zijn entree met het nummer kleine Jongen van Andre Hazes. Na zijn opkomst was het de beurt aan zijn tegenstander Danny Moi-Thuk-Shung. Beide kregen in de ring de laatste oppeppende woorden en instructies van de trainers en namen vervolgens plaatst tegenover elkaar, en toen klonk de bel voor de eerste ronde.

Vanaf dit eerste startsignaal was de wedstrijd Aan!. Bij beide kickboxers was er opperste concentratie en werden stoten, trappen en combinaties ervan juist geplaatst. Aan beide kanten werden er nauwelijks fouten gemaakt en als er dan toch één werd gemaakt werd deze genadeloos afgestraft - dit ging over-en-weer want beide heren waren aan elkaar gewaagd.

Naar mate de wedstrijd vorderde nam Jan Kaffa toch de overhand en wist zijn tegenstander meerdere malen de hoek in te sturen of zijn tegenstander tegen de touwen aan te werken. De laatste ronde moest de beslissing worden genomen, want qua punten was het misschien voordeel voor Jan, maar in deze sport is geeft men de voorkeur aan een knock out!

Ronde 5 - de wedstrijd is ondanks de felle strijd met extreme temperatuur nog in volle gang, er wordt wel iets meer aan elkaar gehangen, maar niet op een hele vervelende manier. Er worden nog genoeg stoten en trappen uitgedeeld maar de vermoeidheid begint enigzins op te treden bij Danny Moi-Thuk-Shung en daar maakt Jan gebruik van. Met een aantal goede stoten weet hij zijn tegenstander weer tegen de touwen aan te werken en geeft uiteindelijk met een sprong een dubbele knie tegen het hoofd van Danny Moi-Thuk-Shung die daarna in elkaar zakt. Jan wist het al toen hij weer met beide benen op de grond kwam en draaide direct van zijn tegenstander weg en ontlaade zijn spanning, vreugde en andere emoties met een brul en sprong in touwen en presenteerde zich aan het publiek die hem luid toejuichde.

Bekijk het fotoverslag

     

29/05/2018   |   Johan Berkhout